ТАНЦЬОРИ

Mario Consiglieri + Anabella Diaz-Hojman

От 2003 година до днес Марио и Анабела съчетват заедно своите таланти като преподаватели и танцьори. Те са споделяли своя опит и танц с танго общностите по целия свят, участвайки във фестивали, водейки семинари и правейки демонстрации в Латинска Америка, Европа, САЩ, Канада и Австралия. Те са сред най-търсените инструктори на аржентинско танго по света и най-важната причина за техния успех е яснотата, с която предават цялата история на танца, прилагайки я в актуалните концепции за съвременно танго. Заедно с няколко други свои колеги от Буенос Айрес те са развили и разпространили проекти и методики, които са дали ресурс и възможности на съвремнното танго, танцувано днес в Буенос Айрес,  да продължи да се развива по-силно и по-актуално от всякога.

През 1998 г, когато е едва на 16 г., Анабела започва да учи и танцува танго с отдаденост и постоянство, срещани у малко танцьори. Превърнала се в икона на съвремнното танго, тя обединява по един възвишен начин трудно съчетаващи се качества, умения и тънкости на танца. Това я прави един изключителен модел на модерната дама и нейната активна роля като следваща и напълно интегрирана партньорка в аржентинското танго, което се танцува днес по целия свят.

Марио притежава уникална смес от богата музикална осъзнатост, дълбока емоционална чувствителност и живописен характер, което го прави една от най-ценните личности в света на тангото. Той започва да учи танго на 15 годишна възраст и да танцува социално през 1995 г. Благодарение на съветите и напътствията на легендарни "милонгерос", които вече на са между живите, както и на задълбоченото анализиране на информацията при работата му върху структурата на модерното танго, Марио успява да достигне до уникален стил на танцуване, верен на корените на аржентинското танго и напълно съответстващ на съвремнните тенденции в развитието на танца.

Официалени уебсайт:  
www.marioyanabella.com